Mısır Gezi Güncesi 2010 (Mısır Turu) 3.Gün

 3. Gün:
MISIR GEZİ GÜNCESİ / 3.Gün

<<< 2.Gün'e Dönmek İçin Lütfen Tıklayın


Bugün Ras Muhammad Ulusal Parkına yapılan bir tur vardı. Ama ben katılmadım. Bu günümü yüzmeye ve güneşlenmeye ayırmıştım. Ama gitmek isteyenler için tavsiyelerim; Türkiye’den gelmeden kendinize iyi kötü bir tane şnorkel alın. Türkiye’den almadıysanız, ilk günün akşamı çarşıdan alın. Dalış yapılan yerlerde kiralanıyor ama kiralama fiyatına yeni bir tane alabilirsiniz. Şöyle bir durum var kiralık kaliteli şnorkel (25LE), sıfır kalitesiz şnorkel (25LE). Orada kiralıyorlarmış ama daha öncesinde aynı fiyata çarşıdan satın alabilirsiniz. Veya Türkiye’den getirin. Çünkü cam tabanlı tekne gezisinde, Ras Muhammad turunda ve ciplerle yapılan çöl safarisi ve mavi delik turunda kullanma fırsatınız var. Denizaltı güzelliklerini görmek için şnorkele gerçekten ihtiyacınız olacak. Tavsiyem bavulunuzda bir şnorkel bulundurun ve turlara çıkarken yanınıza almayı unutmayın. Hem başkasının kullandığı bir şnorkeli kullanmak zorunda kalmazsınız, hem de kiralamalara vereceğiniz paraya bir şnorkeliniz olur.
Bugünün akşamında “Alf Laila wa Laila” isimli eğlence merkezine yapılacak bir tur vardı. Ve ona katılacaktım. Kapıda üst araması var. Su, kola vs. içeri sokmuyorlar. İçeride fiyatlar Na’ama Bay ile aynı sayılır. İçeride Sfenks’in, tapınakların minyatürlerinin olduğu bir alan var. Bu alanı gören büyük cam pencereli odalarda farklı dillerde, bu yapıların ve Mısır’ın tarihinden bahsediliyor. Normalde Türkçe anlatım yokmuş. Ama Türk tur şirketlerinin baskısıyla artık İngilizce tanıtımın yapıldığı oda da önce Türkçe anlatımı yapılıyor. Daha sonra İngilizce anlatımı yapılıyor.

Alf Laila wa Laila (Ah Leyla vah Leyla)
Alf Laila wa Laila
Alf Laila wa Laila
Burada saat 21.00’da başlayan bu ışıklı gösteriye katıldık. Turda gitme fırsatımız olmayacak tapınakların minyatürlerini görmek ve hikâyelerini dinlemek güzeldi. Ama bu gösteri çok daha güzel gerçekleştirilebilirdi. Minyatür dediysem küçük maketler gelmesin aklınıza.. Daha sonrasında atların üzerinde bir gösteriye başlıyorlar ve en son ışıklı fıskiye gösterisiyle bu alandaki gösteri son buluyor.
Tapınakların Anlatımı ve Atlı Gösteri
Yine Alf Laila wa Laila’nın içerisinde bulunan daire şeklinde sıralanmış hediyelik eşya ve yiyecek, içecek dükkânlarının ortasında daire şeklindeki sahnenin çevresine masalar ve sandalyeler yerleştirilmiş olan ikinci gösterinin başladığı alana geçiyoruz. Burada önce bir dansöz sahne alıyor.
Göbek Dansı
 Sonrasında Mısır’ın yerel bir dansını sergileyen bir grup çıkıyor. Dansçılar kendi çevrelerinde dönüyor, kendi çevrelerinde dönerken üzerlerine giydikleri renkli etek tarzı kıyafetler havalanıyor, Mevlevi’lerin yaptığı sema raksına benzemekle birlikte kıyafet, figürler ve amaç olarak farklıydı. İlk başlarda eğlenceli olan bu gösteri uzadıkça uzuyor, sizin başınız dönüyor ama onlar hala dönmeye devam ediyorlar.
Yerel Dansları
Yerel Oyunları

Zenne

Sonrasında ise bir zenne çıkıyor ve o dans etmeye başlıyor. Zenne yerine dansözü yeniden çıkarsalar daha mutlu olurdum. Zenne ile gösteri son buluyor ama burada nargile içmeye, alışveriş yapmaya, bir şeyler atıştırmaya devam edebilirsiniz. Biz gösteri bitince çıkıp otelimize geri dönüyoruz. Ne de olsa yarın ciple (TDK’nın sözlüğünden baktım, jeep’in Türkçesi cip arkadaş!) çöl safarisi ve “Blue Hole” (mavi delik) turumuz vardı ve dinlensek iyi olacaktı.

Seyyah-î Âlem’in Seyir Defteri YD-2010001

4.Gün'ü Okumak İçin Lütfen Tıklayın >>>

Siz gerçekten Mısır'a gitmeyi düşünüyorsanız turların indirim fırsatlarını kaçırmayın,  gördüğünüzde mutlaka inceleyin. İncelemezseniz güzel bir fırsatı kaçırabilirsiniz.

Yorumlar

Popüler Yayınlar